Органічні добрива ТМ Good Yield
ГУМІФІКОВАНИЙ КОМПОСТ
КОМПОСТ НА ОСНОВІ КУРЯЧОГО ПОСЛІДУ

ЩО ТАКЕ КОМПОСТ?

Koмпocт є сипучим натуральним і екологічно безпечним високоякісним добривом. Виготовлений на основі курячого посліду, посліду і органічних відходів аеробних процесом, зі збалансованим співвідношенням мікро- і макроелементів.

Компост широко використовується в садівництві, овочівництві, виноградарстві, під час вирощування розсади, саджанців, газонів та декоративних рослин. Може застосовуватися y будь-який час року.

Image

Агрохімічні показники курячого гуміфікованого добрива ТМ GOOD YIELD

Органічна речовина 70%
Вологість 30%
Азот (N) 2,5-3,5%
Фосфор (P) 2,2-2,7%
Калій (K) 2,0-2,5%
Кислотність (pH) 6,5-6,8
Співвідношення (C:N) 20:1

У добриві також містяться у великій кількості і інші мікро - і макроеленти: Mg, Ca, Mn, B, Mo, Fe, Zn

ПЕРЕВАГИ ОРГАНІЧНОГО ДОБРИВА:

Image Компост містить складові гумусу: органічна речовина, співвідношення C: N, гумінові кислоти, макроелементи, за кількістю яких визначають родючість грунту.
Image В органічному добриві (іншими словами - компості) мікроелементи (сірка, магній, кальцій і т.д.) знаходяться в найбільш доступній для рослин формі.
Image Компост містить величезну кількість гетеротрофних бактерій (аероби), анаеробних бактерій, грибків, актиноміцетів, псевдомонатов, азотфіксуючих бактерій, мікроорганізмів і хробаків, які при попаданні в грунт включаються в процес відновлення її родючості.
  • Компост може вноситися в будь-який час року, оскільки органічний азот менш схильний до вимивання і подальших втрат аміаку за рахунок пов'язаної, але легко доступною для рослин форми.
  • У компості співвідношення C: N (20: 1) є оптимальним для грунту в порівнянні з співвідношенням C: N (10: 1) в свіжому гної.
  • Компост утворює речовини, що по суті є біокаталізаторами в грунті, які надають стимулюючу дію на ріст і розвиток рослин, а також інгібітори, які гальмують або запобігають розвитку хвороб та інших небажаних процесів в грунті.
  • Володіючи збалансованим складом і оптимальним вмістом поживних речовин, компост здатний регулювати процеси обміну речовин в грунті.
  • Компост є сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів і активізує життєдіяльність грунтової фауни.
  • Гетеротрофні і анаеробні бактерії важливі для круговороту поживних речовин;
  • Грибки сприяють розкладу складних органічних сполук (білок, крохмаль, лігнін), зв'язування частинок грунту між собою і створенню пір в грунті, руйнування насіння патогенних рослин (бур'янів);
  • Актиноміцети - розкладанню хітину, целюлози, воску, парафіну;
  • Псевдомонати - розкладанню синтетичних і органічних сполук;
  • Азотфиксирующие бактерії - накопичення азоту в грунті.
  • При внесенні в грунт невеликої кількості компосту (1 тонна на 1 га) за рахунок макро- і мікроелементів посилюється імунітет грунту, що в кінцевому рахунку дозволяє отримувати більший урожай без застосування хімії.
  • Використання органічного добрива покращує структуру ґрунту, сповільнюючи процес ерозії.

ЦІННІСТЬ
ГУМІФІКОВАНОГО КОМПОСТУ

Image

ГУМІФІКОВАНИЙ КОМПОСТ

Image

покращує баланс і родючість грунту

Image

покращує розвиток і роботу кореневої системи

Image

дає більш здоровий і смачний продукт

НОРМИ ВНЕСЕННЯ

1 Для посадки всіх видів квітів та декоративних рослин
  • 30% компосту додавати при приготуванні поживних субстратів.
  • Обов'язково ретельно перемішати.
2 Посів насіння для розсади
  • 30% компосту додавати при приготуванні поживних субстратів.
  • Обов'язково ретельно перемішати.
3 Посів насіння в борозні
  • 100 - 150 м на погонний метр. Обов'язково перемішати з землею і засипати на дно борозни при посіві.
  • 4 тонни на Га - під культивацію при підготовці грунту для посіву.
4 Картопля
  • 400 - 500г. на метр погонний при посадці.
  • 5 тонн на Га - під культивацію при підготовці грунту для посіву.
5 Вирощування овочів розсадним способом
  • 75 - 100г. У кожну лунку при посадці. Обов'язково перемішати з землею.
  • 4 тонни на Га - під культивацію при підготовці грунту для посіву.
6 Ягідні плантації
  • 75 - 100г. в кожну лунку при посадці. Обов'язково перемішати з землею.
  • 4 тонни на Га - під культивацію при підготовки грунту для посіву.
  • Для підгодівлі - 300 - 400г. навколо куща під крапельку або закрити на 3 - 5 см.
7 Газон
  • 400 - 500г в лунку при посадці. Обов'язково перемішати з землею.
  • 4 тонни на Га - під культивацію при підготовки грунту для посіву.
  • Для підгодівлі - 1,5 - 2 кг. навколо стовбура під крапельку або закрити на 3 - 5 см.
8 Виноградники і сади
  • 400 - 500г в лунку при посадці. Обов'язково перемішати з землею.
  • 4 тонни на Га - під культивацію при підготовки грунту для посіву.
  • Для підгодівлі - 1,5 - 2 кг. навколо стовбура під крапельку або закрити на 3 - 5 см.

ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА КОМПОСТУ ТА ІНШИХ ДОБРИВ

Вміст органічних речовин до 70% до 20% Отсутствуют
Вплив на вміст поживних речовин Мікроорганізми фіксують азот з повітря, компост віддає фосфор, сірку та інші мінеральні речовини в процесі мінералізації; мобілізує поживні речовини, включаючи мікроелементи з ґрунтових мінералів Живильні речовини тимчасово зберігаються і захищаються від втрати включенням їх в залишки рослин. При розкладанні залишків поживні речовини поступово вивільняються. Розкладання відбувається в процесі життєдіяльності мікроорганізмів. Вимиваються, вивітрюються, адсорбуються, переходять в недоступну форму
Вплив на грунтову структуру Мікробна популяція компосту допомагає створити і стабілізувати структуру ґрунту, поліпшує аерацію Покращує структуру ґрунту за рахунок органічних залишків, покращує аерацію Цементує грунт, погіршує структуру і аерацію
Баланс поживних і біологічно активних речовин Повністю збалансований Баланс не повний в кращому випадку за поживними речовинами, азот, фосфор, калій Незбалансований
Використання поживних речовин рослинами 50-65% 8-12% Азот – 46 %,
фосфор–0,01%,
калій – 34 %
Початок дії Відразу після внесення Через 2-3 месяці При наявності вологи - у міру розчинення
Небезпека передозування Повністю відсутня Присутній Вкрай висока
Накопичення нітратів, нітритів, пестицидів в продукції Знижується в 1,5-2 рази Не змінюється Підвищується
Наявність особливих властивостей Перешкоджає накопиченню в продукції радіонуклідів, важких металів і пестицидів. Підвищує харчову цінність продуктів за рахунок підвищення сухої речовини, білків, вуглеводів, вітамінів Не завжди перешкоджає накопиченню важких металів, радіонуклідів Не завжди перешкоджає накопиченню радіонуклідів
Захист рослин від хвороб, шкідників і інших несприятливих факторів зовнішнього середовища Різко підвищує захисні сили рослин, в деяких випадках дозволяє повністю знизити використання традиційних пестицидів. Повністю вільний від насіння бур'янів, яєць гельмінтів, шкідливої мікрофлори, пригнічує гнильні процеси Не має захисної дії. Містить велику кількість насіння бур'янових рослин, яйця гельмінтів, патогенну мікрофлору, шкідників. Азотні добрива знижують опірність рослин до хвороб
Вплив на фізико-хімічні властивості і біологічні властивості ґрунтів Відновлює родючість грунтів, захищає грунту від руйнівних факторів - ерозії, вимивання, заболочування Підтримує на середньому рівні за відсутності руйнівних чинників Сприяє руйнуванню гумусу, грунтів і загибелі корисної мікрофлори
Наявність специфічних речовин - біостимуляторів Вкрай широкий спектр, що не зустрічається ні в одному з відомих добрив (ауксини, гіберелліни, цитокініни) Зустрічаються ауксини і гіберелліни Тільки в спеціальних сумішах в обмежених кількостях
Вологовтримуюча здатність Дуже висока вологоємністьь до 70 % Средня до (30 %) Відсутнє
Доза внесення на гектар з рівним наявністю поживних речовин Прив'язка до азоту, фосфору і калію діючої речовини 5 – 8 т Прив'язка до азоту, фосфору і калію діючої речовини 30 – 60 т Привязка до азоту – 0,25 – 3 т, фосфору 0,15 – 0,2 т, калію 0,4 – 0,45 т за діючою речовиною
Частота внесень 1 раз в 2 – 3 роки основне внесення Щорічно Щорічно
Підвищення врожайності 15 – 30 % 10 – 20 % 10 – 30 %
Трудовитрати при внесенні на одиницю площі 0,1 – 0,2 0,8 – 1,2 0,1 – 0,2
Ставлення вуглецю до азоту 20:1 25 – 30 : 1
Шкідливість при контактах Нешкідливий Неприємних запах, яйця гельмінтів Можливе виникнення легеневих, шкірних і алергічних захворювань