люцерна
АГРОПРОЕКТ
вирощування люцерни як високорентабельний бізнес
Деградаційні процеси охоплюють понад 80% ґрунтів, оброблюваних в Україні, щорічні втрати:
Деградованих земель щорічно стає на 80 тис. Га більше, через:
150-200%
рентабельність вирощування люцерни (4-5 років використання)
500-700 долл./ га
Чистий прибуток
щорічно
ВИСОКА ПРОДУКТИВНІСТЬ І ПОЖИВНІСТЬ
При дотриманні технології з одного гектара отримуємо 9-10 т сіна (на богарі) і 18-20 т. (На зрошенні), при використанні інтенсивної технології на Півдні можна отримувати до 30 т.
ДОВГОВІЧНІСТЬ
Ділянка, засіяний люцерною, використовується наступні чотири-п'ять років без значного зниження продуктивності. Витрати на вирощування люцерни в 2-2, 5 рази менше зернових і просапні культури.
ВИСОКОВРОЖАЙНІСТЬ
Протягом сезону скошування зеленої маси проводять в середньому чотири-п'ять разів (на Півдні-до шести).
АГРОТЕХНІЧНІ ЗНАЧЕННЯ
  • Люцерна покращує фізико-хімічні та біологічні властивості грунту, збільшує його біологічну активність.
  • Після чотирьох років використання люцерна залишає в 5 разів більше органічних залишків ніж пшениця, в 7 разів більше ніж кукурудза і 10 разів ніж горох.
  • Багаті азотом органічні залишки бобових культур з вузьким співвідношенням С: Н служать незамінним енергетичним матеріалом, який благотворно впливає на активізацію корисної мікрофлори.
  • Після чотирьох років використання люцерна залишає в грунті азоту, що міститься в 45-50 ц аміачної селітри, фосфору - в 7-10 ц суперфосфату.
  • Біологічний азот, залишається в грунті після цієї культури, не забруднює среда, легко засвоюється іншими культурами, дозволяє різко знизити витрати на азотні добрива, виробництво яких завдає чималу шкоду природі.
  • Після люцерни відбувається окультурення орного і підорного горизонтів, особливо важливо це на чорноземах звичайних і південних, часто солонцюватих грунтах.

Стань нашим партнером!

Заповніть форму і ми зв'яжемося з вами найближчим часом!