АГРОПРОЕКТ
вирощування люцерни як високорентабельний бізнес
Деградаційні процеси охоплюють понад 80% ґрунтів, оброблюваних в Україні,
щорічні втрати:
-
грунту-600 млн. т
-
в т. ч. гумуса-20 млн. т (550 – 800 кг/га)
Деградованих земель щорічно стає на 80 тис. Га більше, через:
-
неприпустимий рівень розорення (57%);
-
порушення системи сівозмін;
-
внесення недостатньої кількості органічних добрив;
-
обмежені фінансові можливості господарств;
-
інтенсивного землеробства з використанням незбалансованих високих норм
мінеральних добрив, що значно посилило процеси мінералізації органічних сполук, що в
свою чергу різко зменшує його водовбирну здатність, збільшує поверхневий
стік води і змив грунту.
Але деградацію ґрунтів можна зупинити і значно поліпшити родючість і одночасно добре
заробити вирощуючи багаторічну бобову культуру люцерну
150-200%
рентабельність вирощування
люцерни (4-5 років використання)
500-700 долл./ га
Чистий прибуток щорічно
ВИСОКА ПРОДУКТИВНІСТЬ І ПОЖИВНІСТЬ
При дотриманні технології з одного гектара отримуємо 9-10 т сіна (на богарі) і 18-20 т. (На зрошенні), при використанні інтенсивної технології на Півдні можна отримувати до
30 т.
ДОВГОВІЧНІСТЬ
Ділянка, засіяний люцерною, використовується наступні чотири-п'ять років без значного
зниження продуктивності. Витрати на вирощування люцерни в 2-2, 5 рази менше зернових
і просапні культури.
ВИСОКОВРОЖАЙНІСТЬ
Протягом сезону скошування зеленої маси проводять в середньому чотири-п'ять разів (на
Півдні-до шести).
АГРОТЕХНІЧНІ ЗНАЧЕННЯ
Люцерна покращує фізико-хімічні та біологічні властивості грунту, збільшує його
біологічну активність.
Після чотирьох років використання люцерна залишає в 5 разів більше органічних
залишків ніж пшениця, в 7 разів більше ніж кукурудза і 10 разів ніж горох.
Багаті азотом органічні залишки бобових культур з вузьким співвідношенням С: Н
служать незамінним енергетичним матеріалом, який благотворно впливає на
активізацію корисної мікрофлори.
Після чотирьох років використання люцерна залишає в грунті азоту, що міститься
в 45-50 ц аміачної селітри, фосфору - в 7-10 ц суперфосфату.
Біологічний азот, залишається в грунті після цієї культури, не забруднює
среда, легко засвоюється іншими культурами, дозволяє різко знизити
витрати на азотні добрива, виробництво яких завдає чималу шкоду природі.
Після люцерни відбувається окультурення орного і підорного горизонтів,
особливо важливо це на чорноземах звичайних і південних, часто солонцюватих
грунтах.
Стань нашим партнером!
Заповніть форму і ми зв'яжемося з вами найближчим часом!